Usein kysytyt kysymykset

Miksi puunpolton pienhiukkaspäästöihin pitäisi kiinnittää huomiota?

Puuta poltettaessa savun mukana tulee pienhiukkasia, jotka ovat terveydelle haitallisia. Suurin osa Suomen pienhiukkaspäästöistä tulee puunpoltosta. Pienhiukkaset aiheuttavat mm. ennenaikaisia kuolemia ja sydän- ja hengityssairauksia.

Voiko kiukaan tai muun tulisijan lämmitystavalla vaikuttaa pienhiukkaspäästöihin?

Pienhiukkaspäästöjen määrä ja laatu vaihtelevat riippuen siitä, millaisessa tulisijassa puuta poltetaan, millaista puuta ja kuinka puuta poltetaan. Näitä asioita optimoimalla voidaan jonkin verran vähentää pienhiukkaspäästöjen määrää. Jokainen tulisija on yksilö, ja päästöjä vähentävä polttotapa löytyy vain kokeilemalla. Tehokkain ja helpoin yksittäinen keino on käyttää savupiipussa kaikille tulisijoille sopivaa suodatinta, joka poistaa suurimman osan pienhiukkasista.

Vaikuttaako Hiukkari-hiukkassuodatin tulisijan käyttöön tai toimintaan?

Hiukkari ei vaikuta tulisijan toimintaan, vaan tulisijaa voi käyttää niin kuin ennenkin. Käytöstä riippuen joissakin tapauksissa nuohousväliä voi joutua lyhentämään, koska Hiukkari estää pienhiukkasten pääsyn savupiipun ulkopuolelle ja savupiippu likaantuu jonkin verran aiempaa käyttöä nopeammin.

Millaisiin savupiippuihin tai tulisijoihin Hiukkarin voi asentaa?

Hiukkarin voi asentaa kaikenlaisiin puuta polttavien tulisijojen (kiukaat, takat, leivinuunit jne.) savupiippuihin. Savupiipun halkaisijan tulee olla 130-400mm ja piipun pystysuunnassa vähintään 2 metriä pitkä. Lue lisää tuotesivulta.

Miten voin tilata Hiukkarin?

Hiukkarin tilauksen voi tehdä suoraan nettisivuiltamme. Otamme tilauksen jälkeen yhteyttä, ja sovimme toimituksesta. Tilauksen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Millä tavalla Hiukkarin tilauksen voi maksaa?

Maksutapoja on kaksi:

1. OP Rahoitus, jolloin teet rahoitushakemuksen verkossa, ja rahoituspäätöksen saatuasi otamme yhteyttä ja sovimme toimituksesta. OP Rahoitus on joustava maksutapa, ja saat automaattisesti kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Voit maksaa koko luottosumman kerralla pois missä vaiheessa tahansa, vaikka olisitkin hakemuksessa valinnut pidemmän maksuajan.

2. Ennakkolasku, joka maksetaan kokonaan ennen toimitusta.

Jäikö kysyttävää?

Jätä viesti, otamme yhteyttä!